Zoek
Kruimeltjestaart
8
50 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 rol kruimeldeeg
3 kleine appels (of 2 grote)
150 g bloem
150 g kristalsuiker
100 g boter
bruine suiker
kaneel
Bereiding
1
Deze taart is een ware klassieker bij ons in de familie: kruimeltjestaart.
2
Leg je kruimeldeeg in de bakvorm en prik er enkele gaatjes in met een vork.
3
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes (+/- 1cm) en doe ze in een kom.
4
Doe er dan wat kaneelpoeder en bruine suiker bij (naar eigen smaak) en meng alles.
5
Strooi de stukjes appel vervolgens op het kruimeldeeg tot de bodem helemaal bedekt is.
6
De kruimeltjes maak je als volgt … Meng de bloem en de suiker met elkaar.
7
Doe er dan de boter bij in kleine stukjes en meng met je hand.
8
Verbrokkel de kruimels dan over de appeltjes. Zorg ervoor dat ze mooi bedekt zijn.
9
Bak de taart ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.1
0
Je kan de taart zowel warm als koud serveren, eventueel met een bolletje vanilleijs en een toefje verse slagroom.1
1
Smakelijk!
Kruimeltjestaart is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker