Fijne appelkoek

6
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C
  • 2 Mix de vetstof zodat ze zacht wordt.
  • 3 Voeg de suiker en de vanillesuiker toe.
  • 4 Klop goed met de handmixer.
  • 5 Doe er daarna één voor één de eieren bij.
  • 6 Klop het geheel tot een roomkleurige lichte en homogene massa.
  • 7 Zeef de bloem boven de massa.
  • 8 Zet de bloem onder de massa.
  • 9 Vet een bakvorm in.1
  • 0 Bestrooi hem met bloem.1
  • 1 Breng het beslag in de vorm.1
  • 2 Schil de appels.1
  • 3 Snijd ze in vieren.1
  • 4 Verwijder het klokhuis.1
  • 5 Maak insnijdingen op 2mm afstand van elkaar in de buitenkant van ieder vierde.1
  • 6 Leg de partjes, met de insnijdingen naar boven, op 1cm van de rand, in kransvorm op het deeg.1
  • 7 Duw ze lichtjes in het deeg.1
  • 8 Bak gedurende 40 minuten.1
  • 9 Verwarm de confituur licht.2
  • 0 Ontvorm de koek.Bestrijk de bovenkant met de confituur.Laat afkoelen op een taartroosterBestrooi net voor het opdienen de rand met bloemsuiker.

Fijne appelkoek is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Heerlijke Appelkoek
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Appelkoek
30-60 min -
Bekijk recept
Fijne Appelkoek
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Appelkoek
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade)
30 min-
Bekijk recept