- Neem een springvorm en vet die goed in. Eventueel ook wat bloem erin strooien en goed verspreiden in de vorm. Zodat de biscuit niet kan aanbakken."},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- klop het eiwit samen met de krisalsuiker op."},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- Verwarm de oven op 180°C "},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- Meng de amandelpoeder, de bloemsuiker, de bloem en de cacaopoeder. En spatel die voorzichtig onder het opgeklopt eiwit. "},{"@type":"HowToStep","text":"12.
- Doe het beslag in een spuitzak. En spuit deze op de bodem van de springvorm. bedek de bodem volledig met 1 laag. (waarom een spuitzak? Omdat uw biscuit van de taart dan overal even dik is.)"},{"@type":"HowToStep","text":"13.
- Bak de taartbodem 15-18min in een oven van 180°C (Als de biscuit stevig aanvoel dan is hij voldoende gebakken)"},{"@type":"HowToStep","text":"14.
- Laat de taartbodem goed afkoelen. Maak ondertussen je chocomousse"},{"@type":"HowToStep","text":"15. Chocomousse:"},{"@type":"HowToStep","text":"16. 260 g donkere chocolade"},{"@type":"HowToStep","text":"17. 125 g dooiers (reken ong. 20g dooier per ei)"},{"@type":"HowToStep","text":"18. 75 g suiker"},{"@type":"HowToStep","text":"19. 6 1/4 dl volle room "},{"@type":"HowToStep","text":"20.
- Laat de chocolade au bain marie smelten- Maak suiker water van 2/3 water en 1/3 suiker. En laat het nadien terug wat afkoelen - Klop je eierdooiers los en meng je suikerwater eronder. Zodat je een bleek mengsel krijgt en het voldoende is afgekoeld.
- Neem de room doe ze in een pannetje en breng aan de kook . hou 1/5 apart- Roer de gesmolten chocolade glad en schenk er de kokende room bij.
- Schenk de room + chocolade onder de bleek geklopte dooiers - spatel de opgeklopte room onder de chocolademengsel - stort de chocolademousse op je afgekoelde taartbodem en laat opstijven in de ijskastafwerking:Spuit kleine tsjoekes slagroom op de taart en schilfer een stuk chocolade, zodat er fijne chocoladekorrels op de slagroom vallen."}],"recipeYield":"6 "}