chocolademousstaart

6
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 bereiding biscuit:
  • 2 225 g eiwitten
  • 3 130 g amandelpoeder
  • 4 30 g patisseriebloem
  • 5 60 g kristalsuiker
  • 6 75 g bloemsuiker
  • 7 75 g cacaopoeder
  • 8
    - Neem een springvorm en vet die goed in. Eventueel ook wat bloem erin strooien en goed verspreiden in de vorm. Zodat de biscuit niet kan aanbakken.
  • 9
    - klop het eiwit samen met de krisalsuiker op.1
  • 0
    - Verwarm de oven op 180°C 1
  • 1
    - Meng de amandelpoeder, de bloemsuiker, de bloem en de cacaopoeder. En spatel die voorzichtig onder het opgeklopt eiwit. 1
  • 2
    - Doe het beslag in een spuitzak. En spuit deze op de bodem van de springvorm. bedek de bodem volledig met 1 laag. (waarom een spuitzak? Omdat uw biscuit van de taart dan overal even dik is.)1
  • 3
    - Bak de taartbodem 15-18min in een oven van 180°C (Als de biscuit stevig aanvoel dan is hij voldoende gebakken)1
  • 4
    - Laat de taartbodem goed afkoelen. Maak ondertussen je chocomousse1
  • 5 Chocomousse:1
  • 6 260 g donkere chocolade1
  • 7 125 g dooiers (reken ong. 20g dooier per ei)1
  • 8 75 g suiker1
  • 9 6 1/4 dl volle room 2
  • 0
    - Laat de chocolade au bain marie smelten- Maak suiker water van 2/3 water en 1/3 suiker. En laat het nadien terug wat afkoelen - Klop je eierdooiers los en meng je suikerwater eronder. Zodat je een bleek mengsel krijgt en het voldoende is afgekoeld.
    - Neem de room doe ze in een pannetje en breng aan de kook . hou 1/5 apart- Roer de gesmolten chocolade glad en schenk er de kokende room bij.
    - Schenk de room + chocolade onder de bleek geklopte dooiers - spatel de opgeklopte room onder de chocolademengsel - stort de chocolademousse op je afgekoelde taartbodem en laat opstijven in de ijskastafwerking:Spuit kleine tsjoekes slagroom op de taart en schilfer een stuk chocolade, zodat er fijne chocoladekorrels op de slagroom vallen.

chocolademousstaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker