0 Verwarm de oven op 200°C. Zeef voor het deeg de bloem in een kom. Wrijf de boter erdoor totdat het geheel een fijne broodkruimelstructuur heeft. Roer de poedersuiker erdoor.1
1 Voeg het ei,vanillearoma en het grootste deel van het water toe en meng het geheel tot een zacht deeg. Voeg zo nodig nog een paar druppels water toe. Kneed het deeg snel en lichtjes glad. Overwerk het deeg niet anders wordt het moeilijk uitrolbaar en taai! 1
2 Rol het deeg uit op een vlak met bloem bestoven oppervlak en bekleed er een taartvorm mee van 23 cm mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem om luchtbellen te voorkomen. Beleg de bakvorm met vetvrij papier en giet er bakbonen in. Bak blind voor 10 minuten. Verwijder papier en bonen en zet het deegbak weg terwijl u de vulling maakt.1
3 De Vulling1
4 Verhit eieren, suiker en boter op een laag vuur al roerend totdat de suiker is opgelost. Voeg daarna de citroenschil en citroensap toe en kook het geheel al roerend totdat de citroenvulling iets is ingedikt.1
5 Giet de vulling in de deegbak. Bak het geheel ongeveer 20 minuten of totdat de citroenvulling net stevig is. Laat de taart afkoelen op een rooster. Bestuif de taart net voor het serveren royaal met poedersuiker.