2 Voeg in een lage kookpot de bosbessen samen met het sap van de limoen en warm op een laag vuurtje op tot het begint te koken.
3 Voeg nu de suiker met maïzena toe. Laat doorkoken tot voldoende dikte is bereikt.
4 Doe de in blokjes gesneden marsepein, boter, bloem en zout in de blender en mix alles goed door mekaar.
5 Rol het deeg over een laag ingevet en gebloemd bakblik, liefst met teflonlaag, hoogte max. 5 cm. Druk goed aan in de rand en duw het overtollige deeg tegen de rand af.
6 Vul de vorm voor 3/4 met blueberries, dek af met de topping van marsepein.
7 Bak af gedurende 25 minuten in de oven op 180°C. Gebruik geen bovenwarmte!
8 Laat afkoelen en haal uit de vorm.
9 Snij in parten en serveer met zure room of vanille-roomijs1
0 Werk af met wat verse blauwe bosbessen.
Wilde bosbessen met amandelkruimtopping is een recept van Solo Open Kitchen