1 Meng de bloem met de Solo. Je verkrijgt een brokkelig geheel. Maak een kuiltje. Doe hierin de vlierbloesems en de suiker. Voeg de melk toe. Voeg ook de eigelen toe. Meng tot je een smeuïge brij bekomt. Klop de eiwitten tot een stevig schuim en meng zachtjes onder het deeg.
2 Vet een bakblik in (rond of rechthoekig, zoals je zelf verkiest - ik vind rond heel leuk, maar rechthoekig kan natuurlijk ook) - bestuif met bloem. Dat maakt dat de cake makkelijk uit de vorm valt. (Je kan ook bakpapier gebruiken, maar ik verkies het invetten.) Bak gedurende 50 min voor het ronde blik en toch 60 min voor het rechthoekig blik in een voorverwarmde oven op 180° C. Prik bij het rechthoekige blik met een naald om te zien of de cake binnenin gaar is. Bij het ronde blik is dat niet echt nodig. Laat na het bakken even de cake "bekomen" alvorens hem uit het blik te halen.
3 Je kan de cake serveren met een heelijk kopje thee of koffie, maar het is best heel lekker met een fris wit wijntje.