Boston cream pie

8
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de boter en de suiker tot een bleek en luchtig geheel. Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor. Zeef het bakmeel boven het mengsel, voeg het vanille-extract toe en meng alles goed door elkaar.
  • 2 Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • 3 Laat de taart volledig afkoelen.
  • 4 Klop de eierdooiers en de suiker tot een romig geheel, voeg het vanille-extract toe en klop vervolgens de bloem erdoor.
  • 5 Breng de melk en de room tegen het kookpunt en giet dit langzaam al kloppend bij het mengsel. Giet dit alles terug in de pan en verwarm het mengsel al roerend gedurende 2 minuten tot het dik is.
  • 6 Giet het mengsel in een kom, dek het af met folie, laat afkoelen en zet het dan in de koelkast.
  • 7 Snij de taart in 2 helften en doe op de ene helft de banketbakkersroom en leg dan de andere taarthelft erop.
  • 8 Doe de chocolade in stukjes.
  • 9 Breng de room tegen het kookpunt, doe van het vuur en voeg er de chocolade aan toe.1
  • 0 Laat het geheel 5 minuten staan en roer het glad. 1
  • 1 Giet dit over de taart.1
  • 2 Laat de taart nog even koud worden en zet dan in de koelkast.1
  • 3 Best is dat je de taart de dag op voorhand maakt!

Boston cream pie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegtaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpie met kip, champignons en dragon
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Double trouble pie cake
2 uur-
Bekijk recept

Pompadour
10 min Snack
Bekijk recept
Boston clam chowder
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Last call
Snack
Bekijk recept