TIramisu cupcakes

12
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mix de eiwitten tot de eiwitten tot schuim geklopt zijn. Voeg de helft van de suiker toe en blijf mixen tot het schuim glanzend is.
  • 2 Mix in een andere kom het eigeel tot ze dik en lichter van kleur geworden zijn. Voeg de overgebleven suiker, water, vanille en zout toe. Voeg nu het meel zachtjes bij de eiwitten toe en vouw nu beide ei mengsel bij elkaar met een spatel.
  • 3 Vul de bakvormpjes tot 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.
  • 4 Espresso siroop
  • 5 Doe het water, de suiker, het scheutje amaretto en de espresso poeder in een sauspannetje en zet het op het vuur. Laat het geheel koken op laag vuur tot er een siroop gevormd is. Haal het pannetje van het vuur. Prik gaatjes in de cupcakes en giet de siroop voorzichtig in de gaatjes met een lepel.
  • 6 Frosting
  • 7 Mix de mascarpone en suiker tot een luchtig geheel. Voeg de volle room toe en klop nog enkele minuten tot het mengsel luchtig is. Vouw de slagroom door het mascarpone mengsel. Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak met grote tip, of smeer het met een spatel op de cupcakes. Je kunt de topping eventueel kleuren met een druppeltje kleurstof. Bestrooi de frosting met cacao poeder.

TIramisu cupcakes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Vanille cupcakes
20 min -
Bekijk recept
Limoen-cheesecupcakes
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paascupcakes
30 min-
Bekijk recept

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept