Hartige Kaasvlinders van bladerdeeg

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor ongeveer 15 kaasvlinders.
  • 2 Bestuif je aanrecht met bloem.
  • 3 Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een rechthoek.
  • 4 De lengte moet ongeveer 35 cm zijn en een dikte hebben van ca.2-3 mm.
  • 5 Houd de breedte van de plakjes bladerdeeg aan.
  • 6 Strooi kaas over het bladerdeeg.
  • 7 Rol nu het bladerdeeg aan een kant tot het midden op.
  • 8 Rol dan de andere zijde tot het midden er strak tegen aan zit en 1 grote lange vlinder ontstaat.
  • 9 Smeer het losgeklopte ei tussen de 2 rollen. 1
  • 0 Zo blijven ze tegen elkaar geplakt.1
  • 1 Leg de rol voor je ze gaat snijden in kleinere plakken ca.30 min in de koelkast om te rusten en op te stijven.1
  • 2 Snijd er dan plakjes van ca.1 cm dikte van.1
  • 3 Smeer dan ei over de kaasvlinders.1
  • 4 Strooi er peper en zout over.1
  • 5 Bak in 10-15 min goudbruin op 200 graden. 1
  • 6 Serveertips1
  • 7 Je kunt de kaasvlinders ook maken met pesto of zongedroogde tomaatjes ertussen.

Hartige Kaasvlinders van bladerdeeg is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept