1 Niets mis met een echte nostalgische appeltaart zoals oma die maakte. Vaak werkt het ook zo, we gooien een pak appeltaartmix en een kilo appels in het winkelwagentje en daar bakken we even snel iets lekkers van. Zet dat boodschappenlijstje iets ruimer op en maak deze heerlijke taart. Daar kom je niet snel van terug ben ik bang.
2 Verhit een droge pan met dikke bodem. Strooi de suiker op de bodem van de pan en laat dit, onder voortdurend roeren, op een laag vuur licht kleuren.
3 Voeg de honing en, beetje voor beetje, de slagroom toe en roer het goed door.
4 Doe de noten en de appelblokjes erbij en schep het goed om. Blijf roeren tot een stroperige massa is verkregen.
5 Laat het geheel afkoelen.
6 Zet het rooster in het midden van de oven, verwarm de oven voor tot 200 graden.
7 Beboter de vorm.
8 Bereid het deeg volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking.
9 Vorm van 2/3 van het deeg een bal en leg deze in de vorm. Druk het deeg op de bodem en de wand (max. 3 cm hoog) uit. Schep het notenmengsel in de vorm en strijk het glad.1
0 Bestuif het werkvlak en de deegroller met bloem.1
1 Vorm van de rest van het deeg een bal en rol deze uit tot een ronde lap met een middellijn van 24 cm.1
2 Leg de deegplak op het notenmengsel en snijd het overhangend deeg weg. 1
3 Druk de rand van het deegdeksel vast op de deegrand. Vorm van het deegrestant een bal en rol deze dun uit. 1
4 Steek met uitsteekvormpjes enkele versieringen uit. 1
5 Prik een paar gaatjes in het deegdeksel, leg de versieringen erop en bestrijk het met de rest van het ei. Plaats de vorm in de voorverwarmde oven.1
6 Bak de notentaart in ca. 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart in de vorm afkoelen.
Zwitserse notentaart met allerlei noten is een recept van Solo Open Kitchen