2 Hak het gekonfijte fruit en doe het met de rozijnen in een kom. Overgiet met de rum en voeg water toe tot alle vruchten onder staan. Zet één minuut in de microgolf op volle kracht. Laat 15 minuten trekken.
3 Ontkorst het brood, trek het in stukken en doe het in een ruime kom. Verkruimel er eventueel de koekjes en de restjes van cake bij.
4 Overgiet met de melk en kneed alles tot een homogene massa. Voeg de basterdsuiker, de kaneel en de Solo toe en kneed verder.
5 Knijp de rum uit de gekonfijte vruchten en voeg ze toe aan het deeg. Meng opnieuw.
6 Borstel een langwerpige cakevorm in met Solo vloeibaar en doe het broodmengsel erin. Tik de bakvorm een paar keer op het werkblad, zodat het deeg goed zakt. Schuif de broodpudding in de oven en laat 45 bakken (controleer de garing door met een satéstokje in de broodpudding te prikken).
7 Zet de oven na baktijd uit en laat de broodpudding afkoelen in de oven. Dien op in dikke plakken met verse slagroom waaraan je een snuifje kaneel hebt toegevoegd.
Broodpudding met rum en gekonfijte vruchten is een recept van Solo Open Kitchen