3 Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart
4 Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte e glanzende kleur hebben
5 Voeg de mascarpone toe en mix alles goed door.
6 Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klopt u de lucht uit het opgeklopt eiwit
7 Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie maar niet te lang: ze moeten nog een beetje krokant zijn
8 Leg ze op de bodem van een kom
9 Bedek de speculoosjes met een laag mascarponecrème 1
0 Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte speculoosjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer 1
1 Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven 1
2 Strooi vlak voor het opdienen een laagje cacaopoeder of speculooskruimels over de tiramisu