2 Doe 4 eiwitten in een grote mengkom en voeg 4 eetlepels water toe. Klop met de mixer tot stevig schuim. Voeg 200g suiker toe en klop tot een stevige meringue. Roer de de eigelen los met 2 eetlepels van de meringue en schep voorzichtig door het hele schuim. Meng bloem met maizena, bakpoeder en cacaopoeder. Zeef boven het schuim en schep er voorzichtig onder van onder naar boven. Bekleed een taartvorm met bakpapier en schep er het beslag in. Strijk glad. Schuif in de oven gedurende 30 à 40min op 175°C.
3 Ganache:
4 Laat 250 ml room opkoken. Voeg 250g stukjes pure chocolade toe en roer tot een gladde massa.
5 Vulling:
6 Klop 250ml koude room op met de 1 eetlepel poedersuiker en laat de witte chocolade op een laag wattage smelten in de microgolfoven. Meng de room in twee keer bij de gesmolten chocolade.
7 Snijd de biscuit doormidden met een zaagmes.
8 Smeer de chocomousse ertussen, verdeel tot op de randjes, voeg de twee helften samen en werk de randjes af.
9 Bestrijk de biscuit met een dun laagje ganache en laat dit een half uurtje opstijven in de koelkast.1
0 Daarna kun je de biscuit volledig met de ganache overgieten: eerst langs de zijkanten en de rest over het midden, strijk zacht glad.1
1 Smelt de laatste 30g pure chocolade, giet in een spuitflesje en gebruik dit om de taart te versieren.1