Simpele bananentaartjes

7
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 * Haal het bladerdeeg een halfuurtje op voorhand uit de koelkast
  • 2 * Pers de sinaasappelen en de citroen uit, voeg een snuifje kaneelpoeder toe.
  • 3 * Snijdt de bananen in schijfjes en laat deze een half uurtje marineren in het sap
  • 4 * Snijdt intussen 7 rondjes uit ieder bladerdeeg en leg elk rondje in een klein taartvormpje. Prik wat gaatjes in het deeg met een vork.
  • 5 * Bak de kant-en klare bladerdeeg 10 minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 °C.
  • 6 * Laat de gebakken bladerdeegjes even afkoelen en haal ze uit hun taartvormpje.
  • 7 * Schik nu de gemarineerde bananenschijfjes in de taartjes.
  • 8 * Laat de 2 eetlepels boter smelten in een sauspannentje. Voeg de kristalsuiker toe. Laat dit alles karameliseren op een laag vuurtje.
  • 9 * Wanneer de boter en suiker gekarameliseerd is (bruin en stroperig wordt), voeg het marinade-sap toe en blijft zacht opwarmen. Het karamelmengsel zal opstijven maar smelt dan opnieuw. Laat wat indikken.1
  • 0 * Lepel wat saus over de bananen in de taartjes.1
  • 1 * Zet de bananentaartjes nog enkele minuten in de oven.1
  • 2 * Serveer eventueel met een bolletje ijs.

Simpele bananentaartjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige bananentaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bananentaartjes
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Simpele runderstoof met sperziebonen recept
Bekijk recept
Ossenhaasbiefstuk stap-voor-stap van Loetje
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzen met paddenstoelenworstjes
Bekijk recept
Ossenworst met zuurkool en mosterd
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept