1 * Haal het bladerdeeg een halfuurtje op voorhand uit de koelkast
2 * Pers de sinaasappelen en de citroen uit, voeg een snuifje kaneelpoeder toe.
3 * Snijdt de bananen in schijfjes en laat deze een half uurtje marineren in het sap
4 * Snijdt intussen 7 rondjes uit ieder bladerdeeg en leg elk rondje in een klein taartvormpje. Prik wat gaatjes in het deeg met een vork.
5 * Bak de kant-en klare bladerdeeg 10 minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 °C.
6 * Laat de gebakken bladerdeegjes even afkoelen en haal ze uit hun taartvormpje.
7 * Schik nu de gemarineerde bananenschijfjes in de taartjes.
8 * Laat de 2 eetlepels boter smelten in een sauspannentje. Voeg de kristalsuiker toe. Laat dit alles karameliseren op een laag vuurtje.
9 * Wanneer de boter en suiker gekarameliseerd is (bruin en stroperig wordt), voeg het marinade-sap toe en blijft zacht opwarmen. Het karamelmengsel zal opstijven maar smelt dan opnieuw. Laat wat indikken.1
0 * Lepel wat saus over de bananen in de taartjes.1
1 * Zet de bananentaartjes nog enkele minuten in de oven.1