2 Laat de margarine zacht worden. Meng er dan achtereenvolgens de suiker en vanillesuiker, de hele eieren, de zelfrijzende bloem en de eetlepels melk onder. Klop nog even goed door.
3 Verwarm de oven voor op 170°C.
4 Verdeel het deeg over de cupcakevormpjes tot ze allemaal tot ongeveer 2/3 gevuld zijn.
5 Bak gedurende 20 à 25 min. Controleer de gaartijd met een breinaald of houten prikker.
6 Laat afkoelen op een rooster.
7 Intussen kan je een vanillefrosting (B) maken.
8 Klop hiervoor de patisseriebloem onder de melk (B) in een pannetje. Breng aan de kook tot je een dikke brij bekomt en laat nog enkele minuten op lager vuur doorkoken. Steeds goed blijven roeren zodat het mengsel niet aanbakt !
9 Dan laten afkoelen en af en toe nog even omroeren om te voorkomen dat er een vel op komt.1
0 Intussen de margarine (B) (kamertemperatuur) met de bloemsuiker mengen met de mixer en ook het vanille-extract toevoegen. Afgekoelde bloem/melkmengsel toevoegen en goed mixen op medium stand.1
1 Even laten opstijven in de koelkast (een kwartiertje).1
2 Met voedingskleurstof de gewenste kleurtjes maken en de cupcakes decoreren.