2 Als je rozijnen toevoegt, deze een kwartier in kokend water wellen, uit laten lekken en droogdeppen met keukenpapier. Oven 10 min. op 180°C voorverwarmen.
3Voorbereiding swijze
4 Alle ingrediënten mengen met een lepel en daarna met de hand goed doorkneden. Als het te nat is wat bloem toevoegen, is het te kruimelig doe je er wat margarine bij. Beetje bij beetje, zelf even kijken. Dan of het deeg uitrollen met de deegroller en koekjes snijden/steken met vormpjes of het deeg tot een rol met de hand rollen en plakjes snijden.
5 De koekjes plat drukken (handig met een kaasschaaf) en eventueel in een schaaltje kokos drukken van beide kanten.
6 Je kunt dat ook met suiker doen.
7 Koekjes op een ingevette bakplaat en 20 min. op 180°C bakken. Dan even wat af laten koelen.
8 Warm ook erg lekker ;-)
Speltkoekjes (interessant voor tarwe is een recept van Solo Open Kitchen