Zoek
Oma's beslagwafels
8
60 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3/4 kg patisseriebloem
2 pakjes vanillesuiker
1 el bruine suiker
1 pakje verse gist (42 g)
4 eieren
1 el margarine
2 l melk
1 snuifje zout
Bereiding
1
Voor 45 stuks.
2
Verwarm de melk tot ze lauw is. Neem hiervan een tas af en los daarin de gist op.
3
Voeg de margarine toe aan de melk zodat ze kan smelten.
4
Zeef de bloem in een diepe kom en maak in het midden een kuiltje.
5
Doe hierin de eidooiers, de suiker en de opgeloste gist.
6
Giet de melk beetje bij beetje bij de bloem onder voortdurend roeren zodat er geen klontertjes ontstaan.
7
Voeg op het einde het snuifje zout toe en dan het stijf geklopte eiwit.
8
Laat het deeg op een warme plaats gedurende een half uur rijzen.
9
Laat het wafelijzer heet worden. Vet het in en begin te bakken.1
0
Smakelijk !
Oma's beslagwafels is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Beslagwafels
90 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kering van oma Vonny
30 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
In bier gestoofde zuurkool
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's groentesoep
330 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's gevulde appeltjes
40 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept