Kärleksmums (Zweeds gebak

45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 • Verwarm de oven voor op 175° (warme lucht). Vet een langwerpige bakplaat in met boter en bloem (kan ook met paneermeel + boter of met bakpapier)
  • 2 • Smelt de vetstof en laat afkoelen
  • 3 • Roer de eieren luchtig met de suiker en vanillesuiker.
  • 4 • Voeg afwisselend de droge ingrediënten, melk en gesmolten vetstof toe, tot je een glad deeg krijgt.
  • 5 • Giet alles in de bakvorm, bak onderaan de oven in ongeveer 15 minuten (nvdr: bij mij duurde het wel iets langer – is afhankelijk van de oven veronderstel ik)
  • 6 • Maak ondertussen de glazuur: smelt de boter en voeg bij de bloemsuiker, cacao en vanillesuiker. Voeg tot slot de koffie toe tot je een gladde, blinkende glazuur krijgt. Als de glazuur te slap is, nog wat bloemsuiker toevoegen.
  • 7 • Laat de taart wat afkoelen en smeer de glazuur op de nog lauwe taart uit.
  • 8 • Bestrooi met kokosschilfers naar godsvrucht en vermogen…
  • 9 • Laat helemaal afkoelen, snij in vierkantjes en SMULLEN MAAR

Kärleksmums (Zweeds gebak is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

De levensgevaarlijke spin
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Mueslireep met fruit en noten, geglaceerd met yoghurt
Snack
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept