Zoek
Vanille cupcake met chocolademousse topping
40 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
220 g boter
220 g kristalsuiker
220 g zelfrijzende bloem
4 eieren
zout
4 eieren
boter
125 g pure chocolade
Bereiding
1
Cupcakes:
2
Klop de boter met de suiker tot alle suikerdeeltjes door de boter opgenomen zijn.
3
Voeg er de eieren aan toe.
4
Zeef de bloem boven het mengsel en roer/mix tot alles een mooi glad geheel vormt.
5
Leg cupcakepapiertjes in een muffinvorm.
6
Vul de cupcakepapiertjes voor 3/4e met het beslag.
7
Bak de cupcakes gedurende 25 à 30 minuten op 180°C.
8
Laat ze nadien afkoelen op een rooster.
9
Chocomousse:1
0
Smelt de chocolade met een klontje boter au bain-marie of in de microgolfoven.1
1
Doe de eierdooiers bij de gesmolten chocolade en roer er snel doorheen met een houten lepel, zodat de eierdooiers niet stollen.1
2
Klop ondertussen de eiwitten stijf met een snufje zout.1
3
Meng eerst 1 à 2 eetlepels van het stijfgeklopte eiwit door het chocolademengsel, zodat het zachter wordt en het mengen gemakkelijker gaat.1
4
Schep daarna de rest van het eiwit voorzichtig door het mengsel.1
5
Laat de chocomousse enkele uren opstijven in de koelkast.1
6
Als de chocomousse opgesteven is en de cupcakes afgekoeld zijn kan je de mousse met een spuitzak op de cupcakes aanbrengen.
Vanille cupcake met chocolademousse topping is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Kipkebabs met tapenade
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vanille cupcakes
20 min -
Bekijk recept
Gebakken scholfilet met oranje topping
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept