1 maak eerst de boterroom. Maak suikersiroop van 1 dl water en de bloemsuiker. Klop de boter mals en voeg straalgewijs de suikersiroop toe. Laat goed kloppen tot één geheel en voeg dan de twee eidooiers toe. Naar smaak kan er dan nog vanille-essence toegevoegd worden, gesmolten chocolade of enkele eetlepels sterke koffie.
2 Eénmaal de boterroom klaar, kan je beginnen met de taart. Dop enkel koekjes kort in de koffie. Enkel de onderkant en niet te lang.
3 Maak een laag van koekjes en smeer er boterroom op. Herhaal met een nieuwe laag koekjes (gedopt in de koffie) en opnieuw boterrom. Blijf dit herhalen tot je een taart hebt van ongeveer 6 koekjes op elkaar. OPGELETin het midden smeer je 1 keer enkel confituur ipv boterroom.
4 Bestrijk de zijkant en bovenkant met boterroom en zet koelweg voor enkele uren. Best een nacht
5 Vrsier eventueel met chocoladesnippers, parels, ....
6 Deze taart kan je zo klein of zo groot maken zoals je wilt. De hoeveelheden dienen dan wel aangepast te worden