Eenvoudige en snelle Chocolate chip Cookies

6
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Beleg twee bakplaten met bakpapier.
  • 2 Smelt de boter en laat afkoelen. Stop de lichtbruine basterdsuiker en de kristalsuiker in een kom en giet de boter eroverheen. Klop met een garde tot een samenhangend mengsel.
  • 3 Voeg de vanille en het koude ei en eigeel toe. Klop met een garde tot een luchtig en romig mengsel.
  • 4 Voeg de bloem en het bicarbonaat van soda toe en roer totdat je een samenhangend geheel hebt (stop meteen met roeren als je geen sporen meer ziet van bloem).
  • 5 Roer de chocoladestukjes erdoorheen. Zet een deel apart om dadelijk in de koekjes te stoppen, dit hoeft niet maar zorgt er wel voor dat je aan de bovenkant nog wat chocoladestukjes ziet.
  • 6 Rol het deeg in balletjes en druk ze een beetje plat. Leg op de bakplaat. Laat het deeg in de koelkast staan terwijl het eerste deel van de koekjes aan het bakken is. Bak de koekjes 15 – 17 minuten of totdat de randen lichtjes goudbruin zien. Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat en schep ze dan op een rooster. Laat helemaal afkoelen. Herhaal met het overige deeg.

Eenvoudige en snelle Chocolate chip Cookies is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Cookies met Smarties
20 min Snack
Bekijk recept
Custardtaartje met aardbeien
25 min Gebak
Bekijk recept
Frisse cranberrycheesecake
25 min Gebak
Bekijk recept
Zoete wortel-notenballetjes van Simone Grent
50 min Snack
Bekijk recept

Eenvoudige courgettesoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Eenvoudige rodekool
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Eenvoudige tiramisu
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Zalmrilette met geroosterde tomatendressing
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept