Huisgemaakte speculaas

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Doe de Solo samen met de bruine suiker in een mengkom. Meng met de mixer goed door mekaar tot een homogene massa.
  • 3 Voeg zout, ei en honing toe, samen met de melk en blijf kloppen met de mixer.

  • 4 Zeef de bloem, het amandelpoeder, de kaneel, over het Solo-suikermengsel en klop verder tot een luchtig beslag.
  • 5 Laat het speculaasdeeg een nachtje afgedekt rusten in de koelkast.

  • 6 Bestuif ’s anderdaags je werkblad met wat bloem en rol het speculaasdeeg uit tot een dikte van ongeveer een centimeter. Steek dan je speculaaskoekjes uit in de gewenste vorm of versnijd het deeg in rechthoekjes.
  • 7 Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje en leg hierop de speculaaskoekjes. Schuif ze in de oven en laat 25 tot 30 minuten bakken.
  • 8 Laat de speculaas afkoelen op een rooster.

Huisgemaakte speculaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Huisgemaakte yoghurt
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Mince pies
2 uur-
Bekijk recept
Fishsticks met huisgemaakte tartaarsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept