franse appeltaart

10
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneed in een keukenmachine of met de mixer de boter met 100gr suiker, de bloem, 1 ei en een beetje zout tot een soepel deeg. Laat de deegbal in vershoudfolie minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 2 Verwarm de over voor op 180°C en rol het deeg uit tot een ronde lap van 28cm. Bekleed een vorm met het deeg. Leg een royaal vel bakpapier op de deegbodem en bak blind gedurende 15-20 minuten tot de taartbodem lichtbruin is.
  • 3 Klop intussen met een garde de crème fraiche met de melk, de vanillesuiker, 50gr suiker en 2 eieren tot een glad mengsel. Schil de appels en snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen en snij telkens in 8 partjes. Schenk het roommengsel op de deegbodem en druk de appelpartjes in de room.
  • 4 Bak de taart ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de roomvulling stevig voelt en lichtgekleurd is. Laat de taar dan in de vorm afkoelen.

franse appeltaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept