2 Breek de eieren en scheid het eigeel van het eiwit. Meng de suiker in een kom met het eigeel en klop alles luchtig. Zeef de zelfrijzende bloem over het ei-suikermengsel. Voeg het cacaopoeder, de chocoladepastilles en de Solo toe. Meng alles tot een glad beslag.
3 Klop het eiwit tot sneeuw en spatel het voorzichtig door het beslag. Bestrijk een hoge ronde springvorm (het type dat je aan de zijkant kunt losmaken) met wat Solo vloeibaar en schep het beslag erin. Schuif de bakvorm in de oven en bak een 40-tal minuten, tot de taart stevig aanvoelt.
4 Ontvorm de taart en laat ze afkoelen op een rooster.
5 Klop intussen de slagroom luchtig met een theelepeltje kristalsuiker.
6 Halveer de taart horizontaal met een gekarteld mes. Besmeer de onderste helft royaal met kersenconfituur. Dek opnieuw af met de bovenste helft van de taart.
7 Doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit toefjes slagroom op de bovenkant van de taart tot het oppervlak volledig bedekt is. Werk af met chocoladeschilfers.