Zoek
Speculoosjes van volkorenmeel.
6
12 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
100 gr roomboter
100 gr bruine basterdsuiker
3 tl bakpoeder
1 1/2 koffielepel speculaaskruiden of koekkruiden
2 el melk
200 gr volkorenmeel
35 gr zemelen
Bereiding
1
Het fijne van deze koekjes is dat ze niet zo zoet zijn en bomvol vezels zitten.
2
Ze zijn heerlijk en je hebt toch het idee dat je op een verantwoord koekje knabbelt.
3
Dat heb ik altijd graag.
4
Op iets lekkers knabbelen zonder schuldgevoel.
5
Niet dat ik nou erg veel last heb van schuldgevoel. Dat niet. Maar toch.
6
Op een drukke dag kun je deze koekjes ook snel bakken want het deeg maak je een dag van te voren. Kunnen de smaken goed intrekken.
7
Meng 100 gram roomboter met 100 gram bruine basterdsuiker, 3 theelepels bakpoeder, 1,5 koffielepel (iets groter dan een theelepel) speculaaskruiden of koekkruiden, 2 eetlepels melk, 200 gram volkorenmeel en 35 gram zemelen.
8
Mooi deeg van kneden en in plastic verpakt in de koelkast leggen.
9
Volgende dag rol je het uit en maak je koekjes in de gewenste vorm. Op de bakplaat en dan 12 minuten op 1705graden
Speculoosjes van volkorenmeel. is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kruidkoek met rozijnen
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Bananen-wortelmuffin met pecannoten
15 min
Gebak
Bekijk recept
Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en basilicumroom
1u5 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidkoek met gember en rozijnen
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met speculoosjes
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Speculoosjes Met Speciaal Accentje
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Tiramisu met Lotus Speculoos
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met speculoos
35 min
Nagerecht
Bekijk recept