Kaasstengels. Lekker hapje bij de soep of bij de

4
10 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Je kent ze wel: Kaasstengels. Bij de bakker of in zo’n vierkant doosje bij de supermarkt. Maar ze zijn heel makkelijk zelf te maken. In een paar minuten klaar en lekker bij de borrel of te combineren met een mooie (kreeften) soep of salade.
  • 2 Laat het bladerdeeg ontdooien en meng de twee soorten kaas door elkaar.
  • 3 Leg 1 plakje op je werkblad en bestrooi met ongeveer 1 eetlepel kaas.
  • 4 Leg een tweede plakje deeg op het eerste en bestrooi ook deze met kaas.
  • 5 Leg een derde plak er bovenop en bestrooi deze NIET
  • 6 Je hebt nu een soort clubsandwich.
  • 7 Maak van de andere drie plakjes nog zo’n pakketje.
  • 8 Rol nu beide pakketjes met een deegroller uit totdat ze ongeveer net zo dik zijn als 1 plakje bladerdeeg. Klop het ei los en bestrijk beide deeg plakken met het ei. Snij repen van ongeveer 4 centimeter breed en draai deze als een soort wokkel.
  • 9 Leg deze kaas wokkels op een schone bakplaat (met bakpapier) en bestrooi ze met de overige kaas. Tot slot een goede hoeveelheid vers gemalen peper er over. 10 minuutjes bakken in een oven op 180 a 200 graden en je kaasstengels zijn klaar.

Kaasstengels. Lekker hapje bij de soep of bij de is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept

Knolselderij-crèmesoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Courgettesoep
Bekijk recept
Geroosterde-paprikaroom met kaasstengels en salade
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Wildbouillon met fijne groenten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept