Zoek
Vlaai
6
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 gr speculoos
300 gr peperkoek
50 gr kandijsuiker
1 l volle melk
1 mespunt kaneel
3 eetlepels kandijsiroop
Bereiding
1
Breek de speculoos en de peperkoek in stukjes en laat deze weken in de melk samen met de kandijsuiker, kaneel en kandijsiroop.
2
Laat 30 min. rusten en roer af en toe om.
3
Over voorverwarmen op 180°C.
4
Het mensel langzaam opwarmen op een zacht vuurtje tot de gewenste dikte bekomen wordt.
5
Vuurvaste schotel met boter insmeren.
6
Deeg in de schotel gieten en versieren met een lintje kandijsiroop.
7
Gedurende 40 à 45 min. bakken (tot het deeg niet meer aan een satéstokje kleeft)
8
Laten afkoelen in de schotel.
9
Smakelijk.
Vlaai is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Zomerse aardbeienvlaai
2 uur-
Bekijk recept
Vlaai met bramenjam
55 min
Bekijk recept
Rijstevlaai met kokostopping
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Zomerse aardbeienvlaai
2 uur-
Bekijk recept
Vlaai met bramenjam
55 min
Bekijk recept
Rijstevlaai met kokostopping
25 min
Nagerecht
Bekijk recept