Kerstkransjes even zelf maken toch?

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kerstkransjes mogen niet ontbreken tijdens de kerstperiode! Je kan ze natuurlijk gewoon kopen in de supermarkt maar zelf maken is bijna net zo makkelijk, leuk en veel lekkerder!
  • 2 Tijd: 20 min + 20 min in de oven
  • 3 Recept voor circa 12 koekjes
  • 4 Meng de bloem met de boter in een grote kom. Als de boter en de bloem goed gemengd zijn voeg je de basterdsuiker en het eigeel toe. Tip: ik heb het ei gebroken en toen het eigeel in een bakje gedaan en het eiwit in een ander bakje. Voeg de helft van het eigeel toe aan de boter en bloem en de rest van het eigeel aan het eiwit en roer dit door.
  • 5 Kneed dit alles totdat je een ‘stevige’ bal deeg hebt.
  • 6 Verwarm ondertussen je oven voor op 180 graden. Verdeel een beetje bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 0,5 cm dik. Steek kransjes/sterretjes uit met een uitsteekvormpje. Eventueel kan je uit het midden van een koekje nog een klein rondje uitsteken, bijvoorbeeld met een appelboor. Leg alle koekjes op een bakplaat met bakpapier.
  • 7 Bestrijk de koekjes met het losgeklopte eigeel met eiwit. Bestrooi de koekjes als laatste met wat geschaafde amandelen of suiker. Bak de koekjes ongeveer 20 minuten in de oven.
  • 8 En dan.... met een lintje in de kerstboom hangen.

Kerstkransjes even zelf maken toch? is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Pompoenrisotto met champignons
70 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roereieren met gorgonzola en krokante ham
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Kerstkransjes
40 min Gebak
Bekijk recept
Kerstkransjes
10-20 min -
Bekijk recept
Kerstkransjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kerstkransjes
20-30 min -
Bekijk recept