3 Meng de likeur, sinaasappelrasp en citroenrasp met de appel en laat ca 45 min marineren.
4 Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 50 bij 25 cm.. Steek uit het deeg 24 cirkels van circa 8 cm. doorsnee(circa 2 cm. groter dan de appelschijven!). Laat de plakken appel op een rooster uitlekken. Leg de plakken op 12 deegcirkels en bestrooi ze met wat suiker en kaneel. Dek ze af met de andere deegcirkels en druk de deegranden goed op elkaar, bestrijk ze eerst met wat water (eventueel).
5 Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eidooiers los met 2 el. water en bestrijk het deeg hiermee. Bak de flappen op de bakplaat in 15 tot 20 minuten krokant in het midden van de oven.
6 Bestrooi de appelflappen vlak voor het serveren met een mengsel van poedersuiker en kaneel!
7 Serveer de appelflappen warm.
8 Koude appelflappen verwarmen in een oven: 180 graden: circa 10 tot 15 minuten.
9 Je kunt deze flappen ook eens met ananas, peer of perzik, of een eigen variatie maken met vers fruit!