1 Dit is een multifunctioneel hapje: een heerlijke snack, maar ook geschikt als brunch, lunch of zelfs diner. Eet er dan lekker veel salade bij!
2 Verwarm de oven voor op 180 graden.
3 Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en duw ze in de holtes van een ingevette cupcakevorm. Dan krijg je wat grillige, overhangende randjes, maar wat maakt dat uit. Als je wilt kun je de vierkante velletjes ook eerst rond snijden.
4 Kluts de eieren en klop ze los met een scheutje melk of room, de Italiaanse kruiden en wat peper en zout.
5 Doe in iedere holte op het bladerdeeg een halve eetlepel kaas en schenk hier dan het eimengsel op, totdat de holtes voor driekwart gevuld zijn.
6 Snijd de tomaatjes en paprikareepjes in grove stukjes en verdeel over de holtes.
7 Maak af met op ieder quicheje weer een halve eetlepel gerapste kaas.
8 Doe in de oven en bak een minuut of vijftien, tot het ei gestold is en de randjes mooi bruin zijn.
9 Wip uit de holtes en GENIET!
Mini quichejes als verrassend lekkere snack . is een recept van Solo Open Kitchen