Worteltaart met chocolade

6
70 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 verwarm de oven voor op 175°c - vet een vorm in met boter en bestrooi eventueel met bloem (om de cake er makkelijk uit te krijgen)
  • 2 Klop de eierdooiers met de helft van de suiker tot een luchtige massa. Voeg er dan kaneel, citroensap en zeste aan toe.
  • 3 Daarna de wortelrasp toevoegen en daarna het amandelpoeder.
  • 4 Voeg er tot slot de bloem en het maïszetmeel aan toe.
  • 5 Klop de eiwitten op met de andere helft van de suiker. Meng het dan voorzichtig onder het deeg en stort alles in de vorm.
  • 6 Bak ongeveer 40min.
  • 7 Haal uit de oven en laat afkoelen. Snij dan de cake overlangs door een besmeer 1 helft met abrikozenconfituur. Leg beide helften terug op elkaar.
  • 8 Smelt tot slot de chocolade met de bloemsuiker en smeer er de bovenkant en eventueel zijkanten van de cake mee.

Worteltaart met chocolade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

Kruidige worteltaart met roomkaasglazuur
20 min Gebak
Bekijk recept
Worteltaart
Nagerecht
Bekijk recept
Worteltaartjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Worteltaart met chocolade
25 min Gebak
Bekijk recept