Citroensiroopcake

8
70 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°, vet de bakvorm goed in en bekleed met bakpapier.
  • 2 Roer de boter en suiker romig en klop er de eieren door. Voeg er de fijn geraspte en gehakte schil van 1 citroen bij. (Let op dat er niet te veel wit vlees aan de schil hangt, dat zorgt voor een bittere smaak). Spatel voorzichtig maar grondig de bloem en het zout door het beslag en voeg tot slot de melk toe. Schep het beslag in de vorm en zet in de oven.
  • 3 Maak terwijl de cake bakt de siroop. Verwarm op een laag vuurtje het sap van 1,5 citroen (ong. 4 el), samen met de bloemsuiker. (Tip: rol de citroenen even over je werkblad vooraleer je ze doormidden snijdt en uitperst. Zo komt er meer sap vrij). Laat het sap even afkoelen.
  • 4 Laat de cake 45 minuten bakken tot hij goudbruin is en in het midden is gerezen.
  • 5 Met een breinaald kan je de garing makkelijk testen. Prik met dezelfde breinaald een heleboel gaatjes in de bovenkant van de cake zodra je hem uit de oven hebt gehaald. Giet de siroop erover en probeer dat zo te doen dat de cake in het midden net zoveel siroop opneemt als aan de kanten. Laat de cake een tijdje staan zodat hij de rest van de siroop kan opzuigen en afkoelen.
  • 6 Smakelijk!

Citroensiroopcake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker