Zoek
Eierkoeken in 20 minuutjes zelf gemaakt
4
20 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 eieren
100 gr suiker
100 gr bloem
2 tl bakpoeder
Bereiding
1
Dit recept is voor 4 stuks. Heerlijk bij een kopje thee of koffie besmeerd met wat jam of wat lemon curd of gewoon zo.
2
En zeg nou zelf.... voor deze ingrediënten hoef je het huis niet uit, want die heeft iedereen voorhanden.
3
Verwarm de oven voor op 180c.
4
Klop de eieren met de suiker luchtig.
5
Meng er de bloem en het bakpoeder door.
6
Verdeel het beslag in 4 hoopjes over de bakplaat en bak de koeken in 10 min goudgeel.
7
Ach en maak maar meteen een dubbele portie, want ze zijn toch zo op.
8
Ook lekker besmeerd met jam of lemon curd
9
VARIANT1
0
2 eieren1
1
80 gr witte basterdsuiker en een zakje vanillesuiker.1
2
1 schoongeboende citroen geraspt( je gebruikt maar de helft)1
3
100 gr zelfrijzend bakmeel1
4
Oven voorverwarmen op 180 gr.1
5
Bakplaat bekleden met bakpapier(bij dubbele hoeveelheid 2 bakplaten)1
6
Voorbereiding
swijze1
7
Klop de eieren met de suiker met een mixer op de hoogste stand in ong. 4 minuten tot een dik mengsel1
8
Roer de citroenschil en snufje zout door de bloem en spatel dit door het eierbeslag(niet met de mixer)niet te lang spatelen ivm de luchtigheid. 1
9
Maak hoopjes op de bakplaat , iets van elkaar want ze lopen uit, en bak in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar .
Eierkoeken in 20 minuutjes zelf gemaakt is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladedip met aardbeien
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kentucky whiskey balls
45 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Frambozentrifle
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Koek en ei
10 min-
Bekijk recept