Eierkoeken in 20 minuutjes zelf gemaakt

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dit recept is voor 4 stuks. Heerlijk bij een kopje thee of koffie besmeerd met wat jam of wat lemon curd of gewoon zo.
  • 2 En zeg nou zelf.... voor deze ingrediënten hoef je het huis niet uit, want die heeft iedereen voorhanden.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180c.
  • 4 Klop de eieren met de suiker luchtig.
  • 5 Meng er de bloem en het bakpoeder door.
  • 6 Verdeel het beslag in 4 hoopjes over de bakplaat en bak de koeken in 10 min goudgeel.
  • 7 Ach en maak maar meteen een dubbele portie, want ze zijn toch zo op.
  • 8 Ook lekker besmeerd met jam of lemon curd
  • 9 VARIANT1
  • 0 2 eieren1
  • 1 80 gr witte basterdsuiker en een zakje vanillesuiker.1
  • 2 1 schoongeboende citroen geraspt( je gebruikt maar de helft)1
  • 3 100 gr zelfrijzend bakmeel1
  • 4 Oven voorverwarmen op 180 gr.1
  • 5 Bakplaat bekleden met bakpapier(bij dubbele hoeveelheid 2 bakplaten)1
  • 6
    Voorbereiding
    swijze1
  • 7 Klop de eieren met de suiker met een mixer op de hoogste stand in ong. 4 minuten tot een dik mengsel1
  • 8 Roer de citroenschil en snufje zout door de bloem en spatel dit door het eierbeslag(niet met de mixer)niet te lang spatelen ivm de luchtigheid. 1
  • 9 Maak hoopjes op de bakplaat , iets van elkaar want ze lopen uit, en bak in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar .

Eierkoeken in 20 minuutjes zelf gemaakt is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladedip met aardbeien
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kentucky whiskey balls
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Frambozentrifle
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Koek en ei
10 min-
Bekijk recept