1 Ingrediënten, op kamertemperatuur voor het beste resultaat: (voor 12 cupcakes)
2 Verwarm de oven voor op 170 gr. Celcius (afhankelijk van je oven) en plaats de papieren vormpjes in de bakplaat.
3Voorbereiding swijze
4 Snij de boter in blokjes en mix dit tot een gladde massa. Voeg daarna de eieren en de melk toe. Tenslotte voeg je het bakmeel en de suiker toe en klop je het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.
5 Vul de vormpjes iets meer dan de helft en bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven. Dit is afhankelijk van je oven en kan dus verschillen. Controleer met bv een satéprikker of deze droog uit de cake komt wanneer je deze in het midden hebt gestoken.
6 Nu kan het versieren beginnen!
7 Voor de topping week je 3 gelatine blaadjes in koud water.
8 Knijp de gelatine goed uit en los het op in een paar eetl. heet water.
9 Rustig toevoegen aan de advocaat. 1
0 Laat opstijven in de koelkast1
1 Klop vervolgens de slagroom stijf met de vanillesuiker. Als de slagroom stijf is (als je de kom omdraait mag er niks uitvallen!), spatel je voorzichtig de advocaat er doorheen. De mousse afdekken en laten rusten in de koelkast.1
2 Zodra de cup cakes afgekoeld zijn kun je deze vullen met advocaat, met behulp van een appelboor en met een speciale spuitmond.1
3 Maak met de appelboor een gat in het midden van je cakejes. Vul dit op met advocaat. Spuit er dan nog een mooie toef ter versiering op van de mousse.
Paas cup cakes met een advocaat topping is een recept van Solo Open Kitchen