Franse appeltaart met roomkaas

6
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Een heerlijke frisse en romige taart.
  • 2 Deze taart is te vergelijken met een Franse appeltaart. Hij heeft een heerlijke bodem, bedekt met een laagje roomkaas met vanille en een bovenkant van appels.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 4 Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem, zout, suiker en vanille extract. Kneed tot een samenhangend deeg en voeg de melk toe.
  • 5 Vet een taartvorm met een losse bodem (met een diameter van 22 cm) in met boter.
  • 6 Druk het deeg in de bodem en zorg dat je het gelijkmatig verdeeld.
  • 7 Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
  • 8 Meng de zaadjes in een kom met het ei, de roomkaas en de poedersuiker.
  • 9 Verdeel het roomkaasmengsel over de taartbodem. 1
  • 0 Schil de appels en snij ze in plakjes (niet in blokjes). Besprenkel met de citroensap. Roer de basterdsuiker erdoorheen. 1
  • 1 Verdeel de appels over de bovenkant van de taart. 1
  • 2 Bak de taart 30 – 35 minuten in de oven of totdat de appels goudbruin beginnen te worden. Laat de taart afkoelen in de vorm en snij in stukken. 1
  • 3 .

Franse appeltaart met roomkaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruinebonensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept