2 Deze taart is te vergelijken met een Franse appeltaart. Hij heeft een heerlijke bodem, bedekt met een laagje roomkaas met vanille en een bovenkant van appels.
3 Verwarm de oven voor op 180°C.
4 Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem, zout, suiker en vanille extract. Kneed tot een samenhangend deeg en voeg de melk toe.
5 Vet een taartvorm met een losse bodem (met een diameter van 22 cm) in met boter.
6 Druk het deeg in de bodem en zorg dat je het gelijkmatig verdeeld.
7 Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
8 Meng de zaadjes in een kom met het ei, de roomkaas en de poedersuiker.
9 Verdeel het roomkaasmengsel over de taartbodem. 1
0 Schil de appels en snij ze in plakjes (niet in blokjes). Besprenkel met de citroensap. Roer de basterdsuiker erdoorheen. 1
1 Verdeel de appels over de bovenkant van de taart. 1
2 Bak de taart 30 – 35 minuten in de oven of totdat de appels goudbruin beginnen te worden. Laat de taart afkoelen in de vorm en snij in stukken. 1