1 Oven voorverwarmen op 225 gr.Laat de spinazie ontdooien en uitlekken in een vergiet.Druk,als het ontdooid is,met een lepel al het vocht eruit.Vet de springvorm in en bekleed met de plakjes bladerdeeg.Snipper de ui en snij de brie in plakjes.
2Voorbereiding swijze
3 Bak de ham in een beetje olijfolie heel even knapperig.Haal de ham uit de pan en laat uitlekken.Bak de ui in het braadvet glazig.Voeg de spinazie, roomkaas, knoflook en zout en peper toe.Even doorwarmen.Klop ondertussen de eieren los met de room.Haal de pan van het vuur en roer de eieren erdoor.Laat afkoelen.Schep de helft van het mengsel in de vorm en strijk glad.Leg de plakken ham erop.Verdeel de plakjes brie erover en schep de rest van het spinaziemengsel erop.Strooi er de geraspte kaas over.Zet ongeveer 25 min in de oven.
4 Serveertips
5 Ook heerlijk met een handje cashewnootjes in stukjes erdoor.
Verrukkelijke Spinaziequiche met rauwe ham en room is een recept van Solo Open Kitchen