2 Laat de margarine smelten zonder dat het bruin wordt in de magnetron of in een steelpan.
3 Klop met een handmixer in een kom de gesmolten margarine met de suiker in ca. 10 minuten tot een zachte crème.
4 Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als ei volledig is opgenomen.
5 Zeef het bakmeel met de Maizena Plus en ½ tl zout boven de kom. Spatel het maizenamengsel met zo min mogelijk scheppen door het ei-botermengsel tot een klontjesvrij dik beslag. Vervanging van een deel van het zelfrijzend bakmeel door Maizena Plus zorgt samen met de gesmolten margarine en de eieren voor een extra luchtig en fijne cake.
6 Voeg de chocolade en de pecannoten toe. Niet te lang roeren.
7 Verdeel het beslag over de cakevorm en zet ze op een bakplaat.
8 Bak de cake in het midden van de oven, in ca. 60 min. gaar. De cake is klaar als een satéprikker droog uit de cake komt. Is de cake nog vochtig laat deze dan nog wat langer in de oven.
9 Laat de cake een paar min. staan. Stort de warme cake dan uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen.