1 Laat de melk lauwwarm worden op een zacht vuurtje. Verbrokkel de gist in de melk en roer tot hij helemaal is opgelost.
2 Scheid de dooiers van het eiwit. Klop de dooiers samen met de kristalsuiker tot een lichte en luchtige massa.
3 Meng de bloem en de Maïzena Plus en zeef ze beetje bij beetje over de eiermassa. Roer met de klopper. Voeg het melk-gistmengsel toe en roer goed door tot een glad beslag. Voeg het spuitwater en een snuifje zout toe. Roer een laatste keer door tot je een glad en elastisch beslag krijgt. Laat 10 minuutjes rusten. Door de combinatie van Maïzena, gist en het spuitwater ontstaat een beslag dat straks tijdens het frituren zijn luchtigheid maximaal behoudt.
4 Verwarm intussen de frituurpan tot 180°C.
5 Schep met een eetlepel 6 porties van het beslag in de hete frituurolie. Draai de oliebollen regelmatig met een schuimspaan tot ze mooi gelijkmatig goudbruin gekleurd zijn.
6 Serveer deze superluchtige oliebollen net zoals op de kermis: bedekt met een flink laagje poedersuiker.