1 Klop de eieren met de mixer los in een kom. Voeg de ongesuikerde yoghurt toe en mix tot een gladde massa.
2 Voeg de Maïzena Plus lepel na lepel aan het beslag toe terwijl je op lage stand verder mixt. Ga door tot je een glad beslag krijgt.
3 Smelt de margarine in de microgolfoven. Voeg de gesmolten margarine toe aan het beslag, samen met het zakje vanillesuiker en een snuifje zout. Mix opnieuw.
4 Laat het pancakebeslag een kwartiertje rusten. Je zal zien dat er belletjes verschijnen. De Maïzena Plus doet zijn werk: het voegt letterlijk een extra dosis luchtigheid aan het beslag toe.
5 Verhit een antikleefpan, wrijf ze lichtjes in met margarine en bak dikke pannenkoekjes met een diameter van ongeveer 10 centimeter. Laat ze in ongeveer 2 minuutjes aan elke kant goudbruin worden.
6 Serveer de luchtige pancakes ‘the American way’: warm, met heerlijke ahornsiroop!