2 Klop in een beslagkom de eieren, de suiker en het vanille-extract totdat het mengsel wit kleurt. Voeg het zout toe. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en voeg dit aan het mengsel toe.
3 Meng het bakpoeder met de Maïzena® Plus en doe dit in de beslagkom met de gesmolten margarine. Mix goed totdat er een glad en homogeen deeg ontstaat. Giet het deeg in twee verschillende schalen. Voeg aan één van de twee de chocoladedruppels toe.
4 Giet het deeg in het ingevette bakblik met madeleinevormpjes. Vul de vormpjes niet meer dan voor Ÿ. Herhaal dit zo vaak als nodig.
5 Zet de vorm gedurende 10 minuten in het midden van de oven, totdat de madeleines goudbruin zijn aan de randen en iets lichter bovenop. Ga na met een satéstokje of ze klaar zijn en haal uit de oven.
6 (*) Raadpleeg bij de fabrikant of deze glutenvrij zijn.
Madeleines met vanille en chocolade is een recept van Solo Open Kitchen