Zoek
chocoladetaart
4
90 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 ml slagroom
75 ml melk
120 g zachte boter
200 g boter
300 g patisseriebloem
1 el fijne suiker
500 g (bittere) chocolade (min 60%)
2 el fijne suiker (vulling)
1 snuifje zout
Bereiding
1
Vermeng de bloem, de suiker en een snuifje zout.
2
Leg er de ijskoude boter, in blokjes bij.
3
Kneed tot een kruimelig deeg.
4
Verpak in plasticfolie en zet 1 uur in de koelkast.
5
Verwarm de oven voor op 200°C.
6
Rol het deeg dun uit.
7
Leg het in de lichtjes ingevette taartvorm.
8
Druk de randen goed aan en snij overtollig deeg weg door met de deegrol over de taartrand te rollen.
9
Beleg het deeg met bakpapier en bakbonen.1
0
Zet de deegbodem 25 minuten in de oven.1
1
Verwijder bakpapier en bakbonen.1
2
Laat het deeg afkoelen in de vorm.1
3
Hak de chocolade grof.1
4
Breng de room en de melk aan de kook. 1
5
Strooi er de suiker en de chocolade bij.1
6
Roer tot de chocolade gesmolten is.1
7
Laat 2 minuten afkoelen.1
8
Voeg er de boter aan toe en roer tot de chocolademassa glad en glanzend is.1
9
Schep de chocoladecrème op de deegbodem.2
0
Strijk glad met een spatel.Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.Werk af met cacaopoeder.
chocoladetaart is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur-
Nagerecht
Bekijk recept