chocoladetaart

4
90 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vermeng de bloem, de suiker en een snuifje zout.
  • 2 Leg er de ijskoude boter, in blokjes bij.
  • 3 Kneed tot een kruimelig deeg.
  • 4 Verpak in plasticfolie en zet 1 uur in de koelkast.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 6 Rol het deeg dun uit.
  • 7 Leg het in de lichtjes ingevette taartvorm.
  • 8 Druk de randen goed aan en snij overtollig deeg weg door met de deegrol over de taartrand te rollen.
  • 9 Beleg het deeg met bakpapier en bakbonen.1
  • 0 Zet de deegbodem 25 minuten in de oven.1
  • 1 Verwijder bakpapier en bakbonen.1
  • 2 Laat het deeg afkoelen in de vorm.1
  • 3 Hak de chocolade grof.1
  • 4 Breng de room en de melk aan de kook. 1
  • 5 Strooi er de suiker en de chocolade bij.1
  • 6 Roer tot de chocolade gesmolten is.1
  • 7 Laat 2 minuten afkoelen.1
  • 8 Voeg er de boter aan toe en roer tot de chocolademassa glad en glanzend is.1
  • 9 Schep de chocoladecrème op de deegbodem.2
  • 0 Strijk glad met een spatel.Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.Werk af met cacaopoeder.

chocoladetaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept