Asperges in bladerdeeg

4
25 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bijgerecht lunch of aperitiefhapje
  • 2 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd ca 2 cm van de onderkant van de asperges. Groene asperges hoef je over het algemeen niet te schillen maar als je met een mesje vanuit de onderkant er draden vanaf kunt trekken dan kun kun je ze beter even schillen. Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook.
  • 3 Kook de asperges 4 minuten en giet ze voorzichtig af. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg op ieder velletje bladerdeeg een plakje ham. Leg de asperges er schuin op en vouw ze aan de bovenzijde over elkaar. Duw de randen goed op elkaar zodat ze goed ingepakt zitten.
  • 4 Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de asperge pakketjes er op. Bestrijk de pakketjes met het losgeklopte ei en bestrooi met een beetje kaas.
  • 5 Zet ze 20 minuten in de oven. Lekker om bij een stukje vlees of vis te serveren of als origineel gerecht voor de lunch.
  • 6 Kijk voor meer geweldige recepten op http://www.leukerecepten.nl/

Asperges in bladerdeeg is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept