class="list--recipeimages">1. Verwarm de oven voor op 150°C (elektrische oven).
2. Maal de koeken fijn in een foodprocessor of met de staafmixer of doe ze in een plastic zak, leg deze op het aanrecht en rol de koekjes met de deegroller tot fijne kruimels.
3. Smelt de Solo in een ruime steelpan en roer de koekkruimels erdoor.
4. Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de voorbereide springvorm en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel.
5. Was de citroen met warm water. Rasp de schil dun boven een grote kom. Pers de citroen uit en voeg ca. 2 el sap aan de schil toe (de rest van het sap wordt niet gebruikt).
6. Roer de maïzena door de citroen en meng met behulp van een pollepel of mixer met de verse roomkaas, de basterd- en de vanillesuiker. Splits de eierdooier en het eiwit van 1 ei. Roer de eierdooier door het kaasmengsel en voeg dan een voor een de andere eieren toe.
7. Schenk het roomkaasmengsel op de bodem in de voorbereide vorm. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de taart 50-60 minuten tot de vulling vrij stevig is.
8. Zet de oven uit, laat de ovendeur een stukje open en laat de cheesecake in de oven afkoelen. Bedek dan met plasticfolie en laat de cheesecake vervolgens een dag of een nacht in de koelkast verder opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Snijd de taart met een lang glad mesje los van de papieren rand. Bestrooi de taart met poedersuiker en snijd in 8-10 punten.