1 Doe de op kamertemperatuur gekomen boter in een kom en zeef hier de bloem bij. Vervolgens de bloem en boter goed door elkaar mengen. Voeg nu de eidooier bij en 4 eetlepels water samen met het snufje zout.
2 Nadat dit deeg goed gemengd is en er een mooie bal is ontstaan moet u dit deeg even een uurtje (het liefst 2 tot 4 uur) in de koelkast laten rusten. Ondertussen kunt u de vorm waarmee u de quiche wilt bakken invetten. Nadat het deeg heeft gerust in de koelkast kunt het quiche bodem deeg uitrollen. Doet u hiervoor onder en op het deeg een klein beetje bloem strooien, zodat de deegroller niet aan het quiche deeg gaat plakken. De quiche bodem moet ongeveer een halve cm dik blijven. Wanneer u besluit om enkele kleine quiches te bakken moet u het deeg een kwart cm dik uitrollen. Na het uitrollen van het quiche deeg legt u dit in het midden van de vorm, waarna de randjes aandrukt mogen worden. Al het deeg wat buiten de randjes valt van de vorm kunt u eraf snijden. Als laatste moet u met een vork nog enkele gaatjes prikken in de bodem van het deeg. Hierdoor bakt het geheel gelijkmatiger af.