boeren krieken vlaai

8
100 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 doe de bloem in een mengkom , voeg een snuifje zout toe , voeg de boter ,suiker en eigeel en de melk toe , kneed tot een goed mengsel en laat dit even rusten afgedekt met een vochtige doek.
  • 2 Maak onder tussen de vulling , doe de krieken in een kookpot ,voeg de suiker toe en warm dit op ,maak het sap dik met de maizena , laat dit wat afkoelen ,
  • 3 Neem het deeg en kneed nog eens goed door , neem 2/3 van het deeg en rol uit tot de grote van je vlaaivorm , doe het deeg in de beboterde en met bloem bestrooide taartvorm ,prik met een vork enkele gaatjes in de bodem ,verdeel de krieken over het deeg , neem de rest van het deeg en rol uit tot de grote van je taartvorm , maak er linten van of maak zelf hier en daar gaatjes zoals op mijn foto ,bestrijk de rand van je taart met wat lauw water en leg het deksel erop en druk de randen goed aan , bestrijk het deksel met eigeel .
  • 4 Verwarm je oven tot z'on 180° en zet de taart in het midden van je oven , baktijd ongeveer 25 min., na z'on 20 min. kijk je eens hoe het staat met de baktijd en strooi de grove suiker op de taart , bak verder tot taart klaar is ,
  • 5 Haal de taart uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster .
  • 6 Smakelijk :-)

boeren krieken vlaai is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Zomerse aardbeienvlaai
2 uur-
Bekijk recept
Vlaai met bramenjam
55 min
Bekijk recept
Rijstevlaai met kokostopping
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Pittige wortelsoep
Bekijk recept
Cashewnoten-pindakaas sandwiches met mineolamelk
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Tartaar van rundvlees gesneden met het mes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse box-hartig
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept