CRONUTS De nieuwe Hype uit New York (

10
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Croissantdeeg uit de supermarkt. Ik heb hier voor gekozen, omdat zelf croissantdeeg maken een zeer tijdrovend karweitje is en GEMAK dient de mens...of niet soms?
  • 2 Glazuur en vulling voor 10 stuks
  • 3 Leg het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht
  • 4 Rol hierna het deeg uit tot ongeveer 4 mm dik
  • 5 Steek met een ronde vorm van ongeveer een diameter 4cm deegcirckels uit
  • 6 Leg vervolgens drie deegcirkels mooi op elkaar en druk goed aan met de deegrol
  • 7 Steek met een appelboor of kleiner uitsteekvorm een 'donut-gat'
  • 8 Kneed het overige deeg opnieuw en rol deze weer uit om nieuwe deegcirkels te maken
  • 9 Laat de de deegcirkels even rijzen op een warme plaats en maak ondertussen de vulling1
  • 0 Vulling1
  • 1 Klop in een kookpot de eierdooiers en de suiker tot een glad mengsel1
  • 2 Zeef er het maïszetmeel bij en meng dit goed onder het eiermengsel1
  • 3 Kook de melk samen met de vanillesuiker (niet laten doorkoken)1
  • 4 Giet vervolgens de melk bij het eimengsel1
  • 5 Zet het geheel terug op het vuur en warm op tot een dikke massa1
  • 6 Laat snel afkoelen in de diepvries of koelkast1
  • 7 Doe de vulling in een 'vulspuit' of spuitzak1
  • 8 Glazuur en afwerking1
  • 9 Meng de 50 gram basterdsuiker met de rasp van de citroen in een kom2
  • 0 Dit basterdsuiker mengels heb je nodig om straks de cronuts in te dompelenMeng de poedersuiker met het citroensap tot een gladde massaWanneer dit te loperig is mag er poedersuiker worden aan toegevoegdCronuts bakkenVerhit de arachideolie in een steelpan op het vuurWaneer deze 160° heeft bereikt zet dan het vuur iets lagerBak maximaal 2 cronuts tegelijkertijd rondom goudbruin (ongeveer 1,5 minuut)Het beste effect heb je wanneer je de cronut onmiddellijk in de olie onderdompelt en even baktHaal de goudbruine cronuts uit de olie en dompel de onderkant in de basterdsuiker/citroen suikerSpuit hierna op 5 plekken langs de bovenkant de vulling in de cronut en laat afkoelenHerhaal dit tot al het deeg gebakken isWerk, wanneer de cronuts afgekoeld zijn, af met de citroen glazuurBewaar maximaal 2 dagen in de koelkastDe vulling, afwerking en glazuur kan naar eigensmaak worden aangepast. Zo kun je ook chocolade pudding en glazuur gebruiken, sinaasappel of bosbessen vulling, enzovoorts. Laat je creativiteit de vrije loop!BRON Wessalicious. Recept aangepast Foto culy.nl

CRONUTS De nieuwe Hype uit New York ( is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

New York cheesecake de luxe
105 min- Nagerecht
Bekijk recept
New York-hamburger
12 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
New York hamburger
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
New York cheesecake
20 min Gebak
Bekijk recept