Zoek
Plattekaastaart
10
45 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g magere platte kaas
500 ml room
200 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1/2 citroen
15 g gelatineblaadjes
1 blikje mandarijntjes of ananas
likeur
boudoir-koekjes (of Madeira)
Bereiding
1
Laat de blaadjes gelatine weken in koud water.
2
Klop de room stijf met de suiker.
3
Meng de room met de platte kaas, de vanillesuiker, het citroensap en een gedeelte van de mandarijntjes.
4
Verwarm het sap van de mandarijntjes, maar NIET laten koken!!!
5
De uitgeknepen bladen gelatine erin, van het vuur en al roerend.
6
Het mengsel een beetje laten afkoelen en onder het mengsel van de platte kaas doen.
7
Bedek nu een springvorm (zonder bodem) aan de kant en op de bodem met in likeur gedrenkte koekjes.
8
Stort daarna de kaasmassa hier bovenop.
9
Laat gedurende 1 nacht opstijven in de koelkast.1
0
Versier naar eigen smaak met mandarijntjes.
Plattekaastaart is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Plattekaastaart
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Plattekaastaart
60 min
Gebak
Bekijk recept
Plattekaastaart met krieken en amandelstreusel
30 min
Gebak
Bekijk recept
Plattekaastaart met speculaas
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Plattekaastaart
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Plattekaastaart
60 min
Gebak
Bekijk recept
Plattekaastaart met krieken en amandelstreusel
30 min
Gebak
Bekijk recept
Plattekaastaart met speculaas
25 min
Nagerecht
Bekijk recept