Open appeltaart

12
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

class="list--recipeimages">1. Verwarm de oven voor op 175°C (elektrische oven).

2. Snijd de Solo in kleine stukjes. Zeef de bloem met een snufje zout boven een grote kom. Voeg de Solo, de suiker en de eierdooier toe. Meng alles snel en goed door elkaar mixer of pollepel. Vorm een compacte deegbal en druk die een beetje plat, pak het deeg in folie en laat het in de koelkast 30 minuten rusten.

3. Wel de rozijnen 10 minuten in zoveel lauw water dat ze onder staan. Giet af en dep ze droog. Hak de walnoten grof. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in smalle partjes. Meng de appelpartjes met de suiker, kaneel, rozijnen en walnoten.

4. Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een dunne ronde plak van ca. 30 cm. Bedek de voorbereide springvorm netjes met het deeg (druk het deeg als het breekt weer stevig op elkaar). Strooi het paneermeel op de bodem en vul de vorm met het appelmengsel. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 40-50 minuten gaar.

5. Laat de taart 10-15 minuten staan en verwijder dan de rand van de springvorm. Snijd de taart (warm of koud) in 12 punten.

Open appeltaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept