1 •Haal de boter uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen, zodat ze zacht wordt.
2 •Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Zet alles klaar zodat je ordelijk en vlot kan verder werken.
3 •Neem een mengschaal en breek er de eieren in. Voeg ook de melk toe en kluts alles met de garde tot een mengsel.
4 •Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
5 •Haal de keukenmachine uit de kast en plaats er het hulpstuk voor het mengen van deeg op.
6 •Doe de malse boter in de mengkom van het toestel. Laat het toestel op lage snelheid draaien.
7 •Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Meng de vanille onder de malse boter.
8 •Voeg de bruine suiker toe, en laat alles een minuutje mengen.
9 •Giet er vervolgens het mengsel van eieren en melk bij. Laat de machine opnieuw een minuutje verder draaien.1
0 •Zeef de bloem en voeg ze toe aan het mengsel.1
1 •Voeg ook het bakpoeder toe en laat het beslag even mengen.1
2 •Hak de noten met een scherp keukenmes (of doe ze even in de hakmolen). Let erop dat je nog echte stukjes noot overhoudt. Meng de fijngehakte nootjes door het beslag.1
3 •Smelt een klontje boter in een pannetje en strijk de cakevorm in met de gesmolten boter.1
4 •Strooi wat bloem in het bakblik, en zorg ervoor dat ze aan de bodem en wanden blijft kleven. Zo kan je na het bakken de cake makkelijk losmaken.1
5 •Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake gedurende 45 minuten in een oven van 180°C. 1
6 •Laat de verse cake afkoelen en haal hem uit de vorm.