9granen brood

8
107 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 doe de bloem in een kom
  • 2 doe er het zout en suiker bij en meng eens goed
  • 3 neem 280 ml lauw water (niet te warm of je maakt het gist kapot)
  • 4 giet deze dan in de kom bij de bloem en oe er een volledig ei bij meng en kneed goed gedurende +- 10 min tot een goed zacht veerkrachtig deeg
  • 5 Leg de deegbal op een met bloem bestrooide werktafel en kneed er de boter in (stukje per stukje boter)
  • 6 leg het deeg in een kom en laat gedurende 20 min rijzen in de oven op 50 graden
  • 7 haal het deeg eruit en mak het gistings proces kapot door het deeg een beetje te rollen of kneden in een bol.
  • 8 leg het deeg in een bakvorm en laat het 35 min rijzen in een oven op 50 graden.
  • 9 smeer het bovenste deel van het brood voorzichtig in met een beetje water en warm de oven voor op 200 graden1
  • 0 bak je brrd dan gedurende +- 30 min1
  • 1 (volgene keer speltbrood) :p

9granen brood is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Lucia's spaghetti-ovenschotel met tomatensaus en balletjes
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gratin van zoete aardappelen met halloumi en zaden
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yoghurt met dadelmuesli
5 min -
Bekijk recept
Terrine van hammetje
35 min Voorgerecht
Bekijk recept